Nincs bejelentkezve!
Vissza lépés
Tartalom betöltése...

HIDRAULIKUS MUNKAFOLYADÉKOK

Az ipari termelési környezetben érintőlegesen jártasaknak gyakorta a hidraulikaolaj jut eszükbe elsőként, ha az ipari kenéstechnikát említjük. Vajon miből tevődnek össze és hogyan alkalmazhatók leghatékonyabban ezek a fundamentálisnak tekinthető kenőolajok?
 
A vizsgálódást érdemes a folyadékok alkalmazásának okával és lehetőségeivel kezdeni.
A hidraulikus rendszerek építése és alkalmazása négy alaptörvény együttes előnyeinek kihasználásán alapszik:
  • "A folyadékoknak nincs önálló alakjuk.
  • A folyadékok összenyomhatatlanok.
  • A folyadékokban a nyomás minden irányban egyenletesen terjed.
  • Folyadékokkal nagy erőt lehet kifejteni és az erőket nagy sebességgel továbbítani." (Valasek 2003)
A rendszerben a folyadék mozgásából keletkező hidraulikus munkát szinte minden esetben mechnaikus munkából nyerjük, valamint mechanikus munkaként használjuk fel, vagyis a mechnikus munkát a folyadék segítségével szállítjuk. Ezen rendszerbe táplált energiát minden esetben teljes egészében munka (nyereség) és hő (veszteség) összegeként vissza kell kapnunk. Ebből következik, hogy minden a folyadék haladásának útjában lévő akadály hőt, energiaveszteséget képez. Ilyen lehet egy szűk, esetlegesen elzáródott vezeték vagy cső. Fontos kiemelni, hogy a folyadék szennyezettsége is ilyen akadályt jelent.

A fenti ábrán jól látható a hidraulikus erőátvitel működése a teljesítmény keletkezési helyéről a felhasználási helyre a folyadék segítségével. A hidraulikus alkalmazás előnyei között említhetjük a illeszkedőképességet, hiszen a hajlékony hidraulikus vezetékek által a teljesítményt szinte bárhová el lehet juttatni; az erősokszorozást, miszerint ezen rendszerekben kis erőbevitellel is nagy terhet lehet mozgatni pusztán a munkahenger méretének változtatásával; valamint az egyszerűséget és a más erőátviteli rendszerekhez viszonyított kis helyigényt. Ezenfelül kevés a kopó alkatrész, valamint önkenő rendszerről beszélhetünk. A hidraulika két főbb hátránya, hogy noha a hatásfoka magasabb mint az elektromos erőátvitelé, azonban alacsonyabb, mint a mechanikusé; továbbá magas a rendszer és maga a folyadék tisztaságigénye az optimális működéshez.

A hidraulikus munkafolyadékra térve elmondható, hogy a hidraulikus erőátviteli rendszerekben a folyadék elsősorban energiatovábbító szerepű, és csak másodsorban kenőanyag funkciójú, eltérően a kenéstechnika területeinek többségétől. A munkafolyadékok három fő feladata az erőátvitel, az elmozduló felületek kenése, valamint a keletkező hő elvezetése. A hidraulika munkafolyadékokat - hasonlóképpen más kenőanyagokhoz - viszkozitásuk és teljesítményszintjük alapján osztályozhatjuk.

Az ipari olajok, így a hidraulikaolajok nemzetközi viszkozitási besorolási rendszerét az ISO 3448 szabvány határozza meg az alábbiak szerint:
A folyadék viszkozitásán felül további ismérvként a teljesítményszint alapján osztályozhatjuk a hidraulikaolajokat. E szempont szerint az alábbi táblázat írható fel:
 

Az adott szabvány szerint előírt adalékanyag tartalom meghatározza a vizsgált hidraulikaolaj alkalmazási lehetőségeit. A különféle azonos jelölésű hidraulikaolaj termékek között elsődlegesen a felhasznált alapolaj és a hozzáadott adalékanyagok minősége jelenthet eltérést, ami befolyásolja rövid időtávon a töltet, hosszútávon pedig a hidraulikus rendszer elemeinek élettartamát.

A hidraulikus munkafolyadékok élettartamára nagy mértékben hatással van az alkalmazási hőmérséklet. Az optimális 60°C felett a kenőolaj jelentősen veszíthet maximális élettartamából, így állandó 80°C körüli terhelés esetén élettartama a felére, míg 90°C-on pedig akár a negyede alá is csökkenhet. Emellett a hidraulikaolajok egyes anyagtulajdonságai is megváltozhatnak kisebb-nagyobb mértékben a használat körülményeitől függően. A hőmérséklet hatására a térfogata is megváltozhat, a nyíró igénybevételtől a viszkozitása, a nyomástól pedig a térfogata és viszkozitása egyaránt módosulhat. Változhat továbbá a folyadék fajhője és hővezető képessége is. Ennél fogva az erőátviteli berendezés beállításakor megállapított folyadék csere időintervallumot minden esetben javasolt betartani, a gépelemek károsodásának elkerülése érdekében.

Az UNILUBnál a folyadék elhasználódottság mértékének megállapításához akkreditált laboratórium által végzett bevizsgálási lehetőséget biztosítunk. A labor által kiállított szakvélemény hozzájárul a megalapozott karbantartási döntésekhez, hiszen a munkafolyadék állapotán túl számos, a berendezés műszaki állapotára vonatkozó körülményt is hitelt érdemlően megállapít. Általa elkerülhetőek az ismétlődő nem optimális igénybevételből eredő többlet javítási vagy csere költségek.

A hidraulikaolajok élettartamának meghosszabbítása érdekében vegye igénybe mobil kenőolaj tisztító szerviz szolgáltatásunkat!

Állunk rendelkezésére valamennyi hidraulikus alkalmazás optimális munkafolyadéka tekintetében. Forduljon szakértőinkhez bizalommal az akár a szabványosítottól eltérő hidraulika folyadékok kiválasztása kapcsán is. Teljesítményszint előírás esetén állunk rendelkezésére az alábbi legnépszerűbb típusainkkal!

"H" adalékoltság:
CASTROL Magna ..
BP Energol CS ..

"HLP" adalékoltság:
CASTROL Hyspin AWS ..
BP Energol HLP-HM ..

"HV" adalékoltság:
CASTROL Hyspin AWH-M ..
CASTROL Hyspin HVI ..
BP Bartran HV ..

"HLP-D" adalékoltság:
CASTROL Hyspin DSP ..

"HVLPD" adalékoltság:
CASTROL Hyspin HVI ..

Élelmiszeripari hidraulika olaj (NSF / USDA H1):
CASTROL Optileb HY ..

 
A cikk és ábráinak tartalmi forrása: Valasek István (2003): Ipari tribológia. Tribotechnik Kft, Budapest.
BEJELENTKEZÉS

 
KAPCSOLAT


Ipari ügyfélszolgálat:

+36 30 892 1400
ipar@unilub.hu
Szaktanácsadás: +36 30 933 2022


                  
 

Közlekedési ügyfélszolgálat:

+36 30 428 4330
kozlekedes@unilub.hu
Szaktanácsadás: +36 30 399 3003

                  
 

Általános kapcsolatfelvétel:

ugyfelszolgalat@unilub.hu
Fax: +36 1 700 2235